Witam,
kupiłem PS portal. Sprzęt skonfigurowałem, połączyłem z konsolą. Działa pięknie i płynnie na domowym wifi. Pracuję za granicą i tam korzystam z internetu ukraińskiej sieci Lifecell. Mają chyba najlepszą ofertę bo 40 GB w roamingu na całą eu za ok. 55zł. Problem z tą siecią jest taki, że nie wszystkie portale, np. taki "MAX" do filmów działa na tej sieci (niedostępne w twojej lokalizacji). Z max rozwiązuję sprawę, w ten sposób, że udostępniam na chwilę internet z polskiej sieci play, a jak już film odpali to przełączam na internet ukraiński i wszystko śmiga. Niby fatyga ale, korzystam z tego tak rzadko, że do przeżycia. Spróbowałem rozwiązać temat odpalając "Planet VPN", ale wtedy nie chce się nic załadować. Odpalając "protonVPN" jest to samo co na internecie ukraińskim czyli PS Portal nie odpala bo "Nie można rozpocząć, ponieważ jakość połączenia internetowego może być niewystarczająca, aby grać w gry transmitowane strumieniowo". Bzdura totalna, bo internet z lifecella śmiga szybciej od domowego wifi.
Czy ktoś z was wie może jak zmienić w telefonie ip dostawcy internetu? Lub zna jakiś inny myk na "oszukanie" PS Portal, aby ten nie utrudniał korzystanie z Lifecella? Może jakiś wirtualny VPN w telefonie, który tylko ip zmieni?
Z góry dzięki